Sporten vanaf 7 juni 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Sporten vanaf 7 juni 2021

Op maandag 7 juni 2021 zijn we weer begonnen met de sportinstuif. Voorlopig voor twee ochtenden in de week (maandag en woensdag). Het kan zijn dat er in de loop van juni – juli -augustus nog dingen veranderen.

Reserveren is verplicht volgens de richtlijnen van de overheid. Degene die zich niet heeft aangemeld en geen bevestiging heeft ontvangen, staat (nog) NIET op de deelnemerslijst.

Als je wèl eerder dan 1 september wilt beginnen, meld je dan aan bij een van de bestuursleden. Na 1 september is iedereen weer welkom zonder reservering (onder voorbehoud: de overheidsrichtlijnen kunnen veranderen).

Ter nagedachtenis aan Nico

      Reacties uitgeschakeld voor Ter nagedachtenis aan Nico

“Onze” Nico was ook jarenlang actief als enthousiast stadsgids en bevlogen verteller. Sophie Wassink van “In de buurt” wandelde in 2017 een middag mee met Nico. Zij kon er niet genoeg van krijgen.

Lees het artikel

In memoriam: Nico Heckers

      Reacties uitgeschakeld voor In memoriam: Nico Heckers

Met grote verslagenheid hebben we kennis­genomen van het overlijden van ons erelid, onze oud-voorzitter en onze zeer gewaardeerde Sportvriend

Nico Heckers

Nico was twintig jaar bestuurslid. Hij heeft onze sportgroep voor 55-plussers zeventien jaar als voorzitter geleid, onder soms zeer moeilijke omstandigheden. Nico voerde bijvoorbeeld veel overleg met de gemeente en met het Sportbedrijf om tot oplossingen te komen. Behalve zijn succesvolle bestuurlijke activiteiten wist Nico veel te bereiken wat betreft de goede sfeer, de gezelligheid en de onderlinge kameraadschap. Zijn joviale aanpak stimuleerde een gezonde en gezellige organisatie, die helaas vanwege de corona-crisis al geruime tijd moet stilliggen.

Als we weer met sporten kunnen starten, zullen we Nico met zijn levendige aanwezigheid erg missen.

Bestuur en deelnemers van de

Stichting Sportinstuif 55+ Deventer

Deventer, 13 april 2021

Geen sport

      Reacties uitgeschakeld voor Geen sport

UPDATE 15 februari 2021: We zien voor de komende maanden geen mogelijkheden om opnieuw te starten met sporten. Wanneer het wèl weer kan, komt dat op deze website. Onze deelnemers krijgen bericht per e-mail.
Verandert je e-mailadres? Geef het aan ons door!

15 december 2020: De beperkende maatregelen blijven van kracht. In elk geval t/m eind januari 2021. Heel vervelend, maar we kunnen geen risico’s nemen. Eind januari 2021 bekijken we de mogelijkheden opnieuw.

Weer gestopt

      Reacties uitgeschakeld voor Weer gestopt

De nieuwe coronamaatregelen dwingen ons om opnieuw te stoppen met onze sport. Amateursport is stilgelegd. De sporthal is gesloten.
Volwassenen mogen niet meer samen sporten, behalve als de anderhalve meter gewaarborgd is. Dat laatste zou betekenen dat alleen nog enkelspel mogelijk is (één tegen één), met als gevolg: nòg minder deelnemers. We hebben in de afgelopen zes weken al gezien dat een vrij groot aantal sporters geen risico wil lopen en voorlopig afhaakt. Dat heeft geleid tot een te lage opkomst.
Afgezien van het aantal sporters: de bedoeling van de nieuwe coronamaatregelen is, dat contacten beperkt moeten worden. Wij ouderen behoren tot een risicogroep. Er werd opgeroepen om NIET de randjes van de regels te gaan opzoeken. We moeten het goede voorbeeld geven en onszelf beschermen.
Wij stoppen nu in elk geval voor twee weken, dus tot en met eind oktober. Dan zullen we de situatie opnieuw bekijken, maar we houden rekening met een langere sluiting. Heel vervelend!

Corona-maatregelen

      Reacties uitgeschakeld voor Corona-maatregelen

Na drie weken sporten op een wat andere manier is de stand van zaken:

 • Het contactloos betalen verloopt prima. Niemand heeft moeite met de betaalkaart. In één klap zijn we af van het gedoe met muntjes. Daarvan is wel eens gezegd dat we ouderwets bezig waren. De penningmeester hoeft zich geen zorgen meer te maken over hoe hij de munten kan lozen. En het bedrag staat direct op de rekening van de Sportinstuif.
 • De handmatige registratie moet nog wel plaatsvinden met het oog op corona. We zijn verplicht om bij te houden wie er komen sporten.
 • Bovendien moeten we een gezondheidscheck uitvoeren. Dat doen we als volgt: Iedereen heeft de lijst met gezondheidsvragen toegestuurd gekregen. We voeren de gezondheidscheck uit door te vragen “Ben je gezond?”. Daarmee bedoelen we “Heb je alle vragen van de lijst met ‘nee’ beantwoord?”.
 • Voorafgaand aan het sporten worden alle materialen gedesinfecteerd.
 • Bij de warming-up zijn de corona-maatregelen goed uit te voeren. We staan op 2 à 3 meter afstand van elkaar en blijven op die plaats bewegen. Er wordt dus niet meer rondgelopen of rondgerend.
 • Tijdens de tweede helft is het handhaven van de anderhalve meter wat moeilijker. Bij badminton, tafeltennis en dynamic tennis (2 tegen 2) sta je naast je partner. Daardoor kom je makkelijk bij elkaar in de buurt. We moeten dus goed blijven opletten.
 • De pauze is helaas geschrapt. Je kunt zelf iets te drinken meenemen om in de zaal te nuttigen.
 • Ruim 80 mensen hadden zich opgegeven om weer te gaan sporten. 50 Deelnemers durven nog niet te beginnen – zij willen het nog even aanzien. Twee personen zijn helaas afgehaakt.
 • We hadden drie groepen gevormd van ongeveer 30 deelnemers. Mensen die graag twee keer in de week wilden sporten, mochten maar één keer komen.
 • Het blijkt dat we nog steeds ‘instuiven’, dus we komen sporten wanneer het ons uitkomt. Daardoor hadden we de afgelopen weken gemiddeld nog geen 20 deelnemers per keer. Dat is te weinig – zo moet er geld bij. Daarom zijn de deelnemers, die twee keer willen sporten, nu uitgenodigd om inderdaad twee keer te komen.
 • Als het aantal deelnemers te laag blijft, moeten we de twee maandag-groepen misschien samenvoegen. Maar dat gaat andere problemen geven, dus we zullen het nog even aanzien.
 • Volleybalverenigingen zijn weer aan het volleyen. Daarom willen we vanaf a.s. maandag ook weer beginnen met volleybal. Maar eerst als proef, om te testen of de corona-maatregelen gehandhaafd kunnen worden:
  • Volleyen op het middenveld: daar gebruiken we het blauwe veld (de buitenste blauwe lijnen).
  • Vier tegen vier.
  • NIET indraaien: bij negen of meer volleyers moet de negende persoon (en de volgenden) een andere sport gaan beoefenen, zoals de laatste weken steeds gebeurde.
  • Handen en bal goed ontsmetten – misschien ook tussentijds nog eens extra.
  • Blijf met je handen van je gezicht af. Want met de handen raak je de bal weer aan – zo wordt een eventuele besmetting via de bal op elkaar overgedragen.
  • Niet roepen of schreeuwen.
  • Let op de Anderhalve Meter.

ALLES  ONDER  VOORBEHOUD: Corona kan elk moment weer roet in het eten gooien.

Gezondheidscheck

      Reacties uitgeschakeld voor Gezondheidscheck

Conform de Corona-richtlijnen voor binnensport voeren we een gezondheidscheck uit.

Het gaat om een aantal vragen:

Gezondheidscheck1. Ik heb last van:

 • neusverkoudheid
 • loopneus
 • niezen
 • keelpijn
 • (lichte) hoest
 • verhoging (tot 38° C)
 • koorts (boven 38° C)

2. Iemand in mijn huishouden heeft koorts
3. Iemand in mijn huishouden heeft benauwdheidsklachten

Als je één of meer van deze vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan mag je niet sporten.
Als je wèl komt sporten, dan geef je daarmee aan, dat je gezond bent (conform de corona-richtlijnen).

Bij binnenkomst stellen we maar één vraag: “Ben je gezond?”. Daarmee wordt bedoeld: “Heb je de vragen van de gezondheidscheck gelezen en kun je alle vragen met ‘nee’ beantwoorden?”

Je antwoord – dat je gezond bent – wordt aangevinkt op de ‘presentielijst’, tegelijk bij het contactloos betalen.

Onze presentielijsten kunnen later nodig zijn bij het Bron- en Contact-Onderzoek van de GGD.

Sporten vanaf 1 september 2020

      Reacties uitgeschakeld voor Sporten vanaf 1 september 2020

Vanaf 1 september 2020 sporten we weer, maar op een aangepaste manier: de deelnemers zijn ingedeeld in drie vaste groepen van 30 deelnemers. Geen instuif, geen ‘kom maar wanneer je wilt’.
Alle deelnemers hebben hierover bericht ontvangen.
Een aantal sporters wacht de ontwikkelingen nog even af. Wanneer iemand uit deze groep weer wil meedoen: eerst contact opnemen met het bestuur, om te bezien bij welke groep nog plaats is.
Vooralsnog kunnen we geen nieuwe deelnemers aannemen.

De plannen kunnen elk moment weer veranderen, afhankelijk van de ontwikkelingen en richtlijnen m.b.t. Covid-19.

Opstarten in september

      Reacties uitgeschakeld voor Opstarten in september

We hopen dat we in september 2020 weer met sporten kunnen beginnen. Maar op een aangepaste manier: de deelnemers worden ingedeeld in drie vaste groepen van 30 deelnemers. Geen instuif, geen ‘kom maar wanneer je wilt’.
Alle deelnemers hebben hierover bericht ontvangen.
Vooralsnog kunnen we geen nieuwe deelnemers aannemen.

De plannen kunnen elk moment weer veranderen, afhankelijk van de ontwikkelingen en richtlijnen m.b.t. Covid-19.

Vanwege CORONA geen sportinstuif

      Reacties uitgeschakeld voor Vanwege CORONA geen sportinstuif

Alle sportactiviteiten van Sportinstuif 55+ zijn geschrapt, vanwege het Corona-virus. Dit in verband met de recente ontwikkelingen in Nederland en de onzekerheden rond het virus. Vooralsnog geldt deze maatregel t/m 31 augustus 2020. In augustus bekijken we de situatie opnieuw.

Het Bestuur.

Nico Heckers erelid

      Reacties uitgeschakeld voor Nico Heckers erelid

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 6 januari 2020 is Nico Heckers benoemd tot erelid van de Sportinstuif 55+.
Nico trad af als voorzitter. Hij was 20 jaar bestuurslid en heeft ‘onze club’ 17 jaar als voorzitter geleid, onder soms moeilijke omstandigheden. Verder lezen

Wachtlijst voor maandagochtend

      Reacties uitgeschakeld voor Wachtlijst voor maandagochtend

Soms zijn er sporters die bij ons stoppen, maar ook regelmatig komen er nieuwe deelnemers bij.
Momenteel zijn er zoveel sporters op de maandagmorgen, dat we ons genoodzaakt zien om een stop in te voeren. Nieuwe deelnemers zijn welkom op de woensdagmorgen.
Als u alleen ‘s maandags kunt sporten, kunnen we u op een wachtlijst plaatsen. Dan krijgt u bericht wanneer er weer ruimte is.

Neem contact op

Salland Clubactie

      Reacties uitgeschakeld voor Salland Clubactie

We doen weer mee met de Salland Clubactie. Wie zich bij Salland verzekert sluit een goede zorgverzekering af, en helpt tegelijkertijd onze ‘club’. Want de Sportinstuif krijgt een bepaald bedrag voor elk lid dat zich bij Salland verzekert of bij Salland blijft. Bovendien krijgen zij, en iedereen met hetzelfde woonadres, korting op de aanvullende én tandartsverzekering.

 

Tussendeur op slot

      Reacties uitgeschakeld voor Tussendeur op slot

nieuwsfotos-2018 - eenrichting-456x456Op verzoek heeft het bestuur besloten om voortaan na 10 uur de tussendeur (binnendeur) van de entree af te sluiten, zodat er tijdens het sporten geen onbevoegden kunnen binnenkomen. De sluiting geldt alleen voor als je van buitenaf naar binnen gaat. Verder lezen

Jaarboekje 2019 – 2020

      Reacties uitgeschakeld voor Jaarboekje 2019 – 2020

Het nieuwe Jaarboekje 2019 – 2020 is uit. Het boekje is te verkrijgen tijdens de sportochtenden.

Start seizoen 2019-2020

      Reacties uitgeschakeld voor Start seizoen 2019-2020

Op maandag 2 september 2019 starten we weer met een nieuw seizoen, na twee maanden zomervakantie.

Activiteitenmiddag 2019

      Reacties uitgeschakeld voor Activiteitenmiddag 2019

Onze jaarlijkse activiteitenmiddag staat gepland op dinsdag 12 maart 2019.
Een gezellige middag voor sporters en hun partners.
Verder lezen

Nieuwe folder

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe folder

Folder-blz2 Folder-blz1Onze nieuwe folder is klaar.

De folder die al jarenlang in omloop was, moet het veld ruimen. Want o.a. het adres klopt niet meer. Met hulp van de gemeente beschikken we nu over een fris-ogende bijdetijdse folder.

Bekijk de nieuwe folder

Jaarboekje 2018 – 2019

      Reacties uitgeschakeld voor Jaarboekje 2018 – 2019

Het nieuwe Jaarboekje 2018 – 2019 is uit. Het boekje is te verkrijgen tijdens de sportochtenden.